За контакти 0888719535

Часовници Casio

След Втората световна война, през 1946 г., Касио Тодао основава в Токио известната японска компания CASIO. Марката предлага наистина богат асортимент от продукция – калкулатори, фотокамери, цветни телевизори, електронно оборудване и, разбира се, това, с което са най-известни – ръчни часовници.

За първи път светът вижда ръчен часовник CASIO през 1974 г., когато на един от водещите инженери на известната компания, произвеждаща електронни калкулатори, му хрумва знаменитата фраза  “Времето е непрекъснат процес на добавяне”. И действително, на талантливите конструктори от CASIO им се удава да разберат, че всъщност калкулаторът е почти готов механизъм за свръхточно измерване на времето. Така се появяват Casiotron – първите в света електронни кварцови ръчни часовници с марката CASIO. Моделът придобива огромна популярност, въпреки че “сериозните” производители на ръчни часовници по това време не смятат CASIO за сериозен конкурент. Бомбата избухва през 1983 г., когато CASIO пускат на пазара станалите легендарни противоударни часовници G-SHOCK. Популярността на тези ръчни часовници на CASIO е просто фантастична – особено в средите на спортистите.

През 1985 г. CASIO успяват да създадат и първите в света свръхтънки часовници - Casio Pela. С дебелина, по-малка от 4 мм, и с елегантна пластмасова каишка Casio Pela бързо стават лидер в продажбите.
Ръчните часовници CASIO винаги са били и са нещо повече от часовници. Те са по-скоро компактни многофункционални устройства, които можем да носим на китката си. Всяка година  CASIO пускат по няколко нови модела, които мигновено намират почитатели и стават хит на сезона. Никой не е в състояние да предскаже какво ще се крие в корпуса на новите модели на CASIO – барометър, алтометър, термометър, компас или видеокамера (впрочем всичко изброено вече го има). Отдавна творенията на японските инженери от CASIO се смятат за символ на динамично развиващата ни се цивилизация.
Интересен факт е, че ръчните часовници с марката CASIO никога не се фалшифицират. Разбира се, възможно е да се направи копие, но цената му ще се окаже по-висока от цената на оригиналните часовници, толкова съвършена е технологията, използвана от японската корпорация. Пък и CASIO толкова често актуализират моделите си, че пиратите няма как да им насмогнат.
 

15.00 лв 1259.00 лв
Вход | Регистрация

В момента се провежда техническа профилактика.
Моля да ни извините за неудобството.