За контакти 0888719535

Часовници Seiko

Seiko е японска марка ръчни часовници, заемаща едно от водещите места в световната часовникарска индустрия. Seiko в превод от японски означава изискан. Историята на марката започва преди 130 години, когато Кинтаро Хатори открива в Токио малък магазин за  часовници и ювелирни изделия.

През 1892 г. Хатори започва да произвежда ръчни часовници под марката Seikosha. Първите ръчни часовници с търговската марка  Seiko се появяват през 1924 г., а през 1969 г. марката представя първите в света ръчни часовници с кварцов механизъм Seiko Astron. 1973 г. е годината, в която Seiko произвеждат първия кварцов ръчен часовник с цифров дисплей с течни кристали (LCD кварцов часовник).

През 1985 г. Orient Watchts и Seiko създават съвместно производство и така Seiko затваря производствения си цикъл, който включва даже и производство на смазочни масла за часовникови механизми и светещи детайли за циферблати.
Днес Seiko са в непрекъсната надпревара с времето и постоянно внедряват нови технологии. Има модели ръчни часовници, в които умело се съчетава механика и електроника – например в моделите, базирани на технологията Spring Drive. Часовникът работи благодарение на енергията на пружината, но пък нейната работа се регулира от електронното устройство. Часовниците Seiko с технологията Kinetik по същество са кварцови, но при тях не се налага смяна на батерията. Това е възможно благодарение на преобразуването на кинетичната енергия от движението на ръката в електрическа.
Наред с внедряването на високите технологии в Seiko обръщат голямо внимание и на дизайнерските разработки. Колекцията от дамски ръчни часовници Seiko Rivoli съчетава последните достижения на часовникарската индустрия с авангарден, но елегантен дизайн. Колекцията Sportura пък е спортна линия от дамски и мъжки часовници с марката  Seiko, вдъхновена от високите скорости в автомобилния спорт.
Колекцията Seiko Ananta (на санскрит – безкраен) е израз на кредото на марката ръчни часовници Seiko – безкрайно съвършенство. 
Seiko предлагат на пазара нескъпи модели ръчни часовници, но същевременно работят и по разработката на модели, класа лукс. Много от моделите на Seiko с различен набор от функции се намират в ценовата категория, достъпна за масовия потребител, като по качество и точност те не отстъпват на други доста по-скъпи марки ръчни часовници. 
Seiko отдавна се е превърнала в марка, синоним на качество и точност, и не случайно техните хронометри са на много международни спортни състезания, като Олимпийските игри, Световни първенства по футбол и т.н.

290.00 лв 1215.00 лв
Вход | Регистрация

В момента се провежда техническа профилактика.
Моля да ни извините за неудобството.