За контакти 0888719535

Часовници Timex

Timex e една от водещите компании за производство на часовници, която предлага широка гама от модели за потребители от всички възрасти и вкусове. Историята на бренда започва в средата на 19 век. Само за 20 години компанията за Waterbury Clock успява да направи ръчния часовник достъпен за американската работническа класа. Моделите на тези часовници са били надеждни, нескъпи и се произвеждали серийно. В производството им са ползвали предимно жени, тъй като те работели по-усърдно и тънките им и сръчни пръсти били подходящи за това деликатно производство. По време на Втората световна война компанията Waterbury Clock е преименувана на U.S. Time Company и е преоборудвана за нуждите на войната – произвеждат рекордно количество висококачествени механизми за зенитни установки и за артилерията. Опитът, придобит по време на войната, им помага да създадат първия в света надежден, но нескъп механичен часовник. Така през 1950 г. се появява ръчният часовник Timex. Часовниците Timex преминават различни тестове и изпитания, като например 7-дневна ротация в прахосмукачка, замразяване в кубче лед и т.н. И след тези интервенции часовниците  Timex продължавали да работят безупречно. Голяма заслуга за популярността на марката ръчни часовници Timex има Джон Камерън Суейзи – популярен кореспондент по това време, който разказвал за тестовете и изпитанията на часовниците Timex в своите репортажи.
 

В края та 1950 г. Timex са вече трети по пазарен дял при ръчните часовници в САЩ. През 1959 г., постоянно усъвършенствайки и модернизирайки производствената си линия, Timex създават и първия си дамски модел "Cavatina".
 
През 1986 г. Timex  в сътрудничество с известни спортисти пусна серията Ironman Triathlon, която става особено популярна.
 
През 1992 г. Timex създават първия електролуминесцентен циферблат в часовникарската индустрия. Днес повече от 75% процента от ръчните часовници с марката Timex са осветени с Indiglo night light, която работи през целия ден. В технологията Indiglo night light е използван материал, който осигурява контраст между фона на циферблата и цифрите по подобие на холограма.
 
През 1994 г. Timex пускат ръчните часовници Data Link. Тези часовници притежават функциите на телефонна книга, органайзер и съдържат друга лична информация. Timex в сътрудничество с Майкрософт създават програмно обезпечение, което позволява обмена на данни между тези часовници и персоналния компютър.
Някои от най-известните колекции на Timex са: Sport Advanced – предназначена за почитателите на спорта и за активни спортисти; Outdoor с двете си популярни линии Reef Gear и Expedition – в първата са представени модели за воден спорт (от риболов до драйвинг), а втората е за горски и планински походи; Youth Kids – детска колекция, изпълнена с картинки, ярки цветове и графични елементи; T Series успешно съчетава технологичните иновации с традиционния дизайн; Diamond – часовници, украсени с диаманти; Retrograde – колекция, предназначена за хора с изискан вкус, любители на старинни произведения на изкуството.
В заключение - часовниците с марката Timex са съчетание от безупречно качество, надеждност, разнообразие от функции, висок стил и достъпни цени.
 

 

38.00 лв 481.00 лв
Вход | Регистрация

В момента се провежда техническа профилактика.
Моля да ни извините за неудобството.