За контакти 0888719535

Casio - Как времето се превръща в пари

Ярък представител сред световните производители на часовници е търговската марка на CASIO. Историята на бренда  CASIO е не само история на часовници, това е историята на двамата братя Касио – Тодао и Тошио, които са създатели на известната в цял свят фирма “Касио”. Всичко започва през 1946 г. в гр. Митако, Япония, когато двамата братя откриват неголямо предприятие за производство на детайли за микроскопи. След известно време те решават да се занимават с производството на часовници и през 1974 г. на пазара за часовници се появяват първите кварцови ръчни часовници Casiotron. А появата на противоударния модел Casio G-Shock през 1984 г. произвежда фурор по целия свят и прави двамата братя знаменитости. Часовниците стават хит по продажби и производството на “Касио” определено не може да се справя с необходимите обеми. Популярстта на G Shock подтиква и други компании да предложат собствени часовници с мощен, агресивен корпус, чието основно предимство е функционалността. Следвайки модата, жените също започват да носят тези солидни, считани за мъжки, часовници. Десет години по-късно обаче, през 1994 г., Casio пуска нови модели на G-Shock, предназначени само за жени – Baby-G, и отличаващи се с интересни и свежи цветове на корпусите и модерен дизайн. Последните модели на Baby-G са допълнени с различни функции и теми и жените с удоволствие носят различните модификации.

Въпреки световния си успех обаче създателите на CASIO не почиват на постигнатото. Невероятните идеи на двамата братя нямат предел и се появяват все нови и нови фантастични модели. Ръчни часовници, които могат да предсказват времето, да измерват дълбочината на водата и надморската височина, часовници, които винаги показват точно време благодарение на вградено радио, по което получават информация, и даже ръчни часовници със слънчеви батерии, с приемник, с вградена камера.
Не само високите технологии правят тези часовници особено популярни и предпочитани в цял свят, а също и  голямото разнообразие от модели дамски, мъжки, детски и унисекс часовници – от по-тежки и официални до спортни, ярки и модерни ежедневни модели. Цените също са за всеки – на българския пазар може да си купите качествен часовник  CASIO от 40 до 1000 лв.
Е, двамата братя май наистина са успели да превърнат времето в пари!
 
Вход | Регистрация

В момента се провежда техническа профилактика.
Моля да ни извините за неудобството.