За контакти 0888719535

Часовници Citizen

 Японската компания CitizenWatch Co. Ltd. е най-големият производител на ръчни часовници в света. Макар часовниците Citizen да се явяват основното й производство, марката е известна и с много други линии – компютърна техника, електронни прибори, телевизионни устройства, контактни лещи, ювелирни изделия и мн. др. Но около петдесет процента от печалбата на компанията идва именно от продажбата на ръчни часовници с марката “Citizen”.

Марката “Citizen” се появява през 1918 г. в Япония. През 1924 година в Токио са пуснати първите джобни часовници с тази марка. А през 1930 г. с цел да се подобри маркетингът, се учредява компанията CitizenWatch Co. Ltd. На английски думата citizen означава “гражданин”. В смисъла на названието се крие желанието марката да стане популярна и да се даде възможност на всеки гражданин да притежава такъв ръчен часовник.
За цялата си история на съществуване “Citizen” има голям принос в развитието на часовникарското дело. Сред достиженията на марката са първият кварцов часовник, първият електронен ръчен часовник, първият часовник от титан, първите часовници с водоустойчив корпус. С цел икономия на енергия, фирмата първа започва производството на ръчни часовници със слънчева батерия.
Невисоките цени на ръчните часовници “Citizen” ги правят достъпни за повечето купувачи. Най-популярните колекции на “Citizen” са:
“Citizen Eco Drive” – eксклузивна разработка, която съответства на съвременните изискванията за икономичност, екология и дизайн. Механизмът “Eco Drive” преобразува слънчевата или изкуствена светлина в чиста енергия. А след пълно зареждане, ръчният часовник от тази серия може да работи шест месеца в пълна тъмнина. 
“Citizen Promaster” – ръчен часовник за гмуркачи, с възможност за измерване на температурата на водата и контрол на дихателната смес, измерване на дълбочината, сигнализация за максимално допустима дълбочина, сигнализация за превишена скорост при излизане на повърхността, време на престой под водата и др. Опитните гмуркачи никога не се гмуркат без “Citizen Promaster”;
“Citizen Titanium” –  часовници с титаниев корпус, също много популярни, благодарение на класическия си дизайн, те подхождат на всякакъв тип облекло и са извънредно устойчиви към повреда.
Вход | Регистрация

В момента се провежда техническа профилактика.
Моля да ни извините за неудобството.