За контакти 0888719535

Ingersoll

Много години неуморни творчески усилия е струвало на двамата братя Роберт и Чарлз Ингерсол основаването на едно от най-старите в Америка производства на джобни и ръчни часовници. Те преследват амбициозната цел да предложат масови ръчни часовници на разумни цени и същевременно да съхранят високото качество. С помощта на Хенри Форд през 1892 година те пристъпват към създаването на автоматизирано производство първоначално на джобни, а после и на ръчни часовници. С реално качество и наистина разумна цена – един долар (по това време един долар е била дневната работна заплата), тези ръчни часовници стават толкова популярни, че били произведени около милион. Успехът е поразителен, което налага бързо да се адаптира производството към нарастващото търсене.

През 1919 г. братята Ингерсол създават първия ръчен часовник “night design” със светещ циферблат. По това време Чарлз И нгерсол произвежда по поръчка на американската армия много стабилен ръчен часовник с разтягаща се верижка – така са създадени ръчните часовници “Ingersoll”, известни като военни. С течение на времето именно тези часовници се превръщат в колекционерски модел и днес се търгуват на доста високи цени.

Наскоро при експедиция по търсенето на потъналия през 1912 г. луксозен круизен лайнер Титаник беше открит съхранен часовник Ingersoll Midgett, който е бил притежание на загинал пасажер.
През 1933 г. филмовото студио “Уолт Дисни” наема именно “Ингерсол” за производството на първите ръчни часовници с Мики Маус, за целта “Ingrsoll” произвежда специална кутийка с рисунка на анимационния герой, днес тези часовници са едни от най-популярните колекционерски модели.
Днес ръчните часовниците “Ingersoll” са символ на надеждност и качество, проверено във времето. Предпочитани са от хора, които искат да подчертаят своя делови стил, но в същото време да не се слеят с масата. В момента централният офис на марката се намира в Лондон. Основният стил е съвременна класика.
 
Ръчните часовници “Ingersoll” се предлагат на българския пазар – както по специализираните магазини за продажба на часовници, така и в онлайн магазините. Цените на хубавите модели тръгват от 500 лева.
Вход | Регистрация

В момента се провежда техническа профилактика.
Моля да ни извините за неудобството.